Gezondheid

De beste crosstrainer

Ben je jezelf aan het oriënteren om een crosstrainer te kopen? Neem dan eerst goed door wat een welke functionaliteiten voor jou van belang zijn bij een crosstrainer. Bij Fitnessapparaat.nl vind je uiteraard de nodige crosstrainers terug in het assortiment. Dus keuze te over. Wat is nu echt belangrijk? Een korte uitleg

Een crosstrainer helpt je fit te worden

Het eerste waar je aan denkt bij een crosstrainer, is fit worden. Een belangrijke bijzaak is het verbranden van de nodige lichaamsvetten. In tegenstelling tot andere fitnessapparaten train je met een crosstrainer je hele bovenlichaam. Iets wat met een hometrainer bijvoorbeeld niet lukt. Je training is dus vrij effectief. Bovendien zorgt het ook nog een voor een beter uithoudingsvermogen. Iets wat tevens weer zorgt voor een betere levensstijl. Een win-win situatie dus.

Daarbij kun je dit ook nog makkelijk vanuit thuis. Geen dure sportschool abonnementen. Gewoon lekker in de huiskamer, of je eigen gecreëerde gym. Niet iedereen voelt zich ook prettig in het bijzijn van anderen. Je hoeft thuis niet bang te zijn

Geen kracht, wel fitter

Bij een crosstrainer maak je dus vooral gebruik van je rugspieren, benen en armen. Dit zorgt voor een complete workout. Echter helpt dit wel voornamelijk voor je uithoudingsvermogen. Qua spierkracht zal er niet veel bijkomen. Wel is het natuurlijk de perfecte manier om er de nodige kilo’s te laten afvliegen.

Waarom een crosstrainer?

Natuurlijk is het prettig als je lekker in de buitenlucht kunt sporten. Maar tijdens de herfst en wintermaanden valt dit natuurlijk wel eens tegen. Het kan regenen, sneeuwen, hagelen, behoorlijk waaien. Niet de meest ideale weersomstandigheden om lekker je oefeningen uit te oefenen. Hier heb je met een crosstrainer in huis natuurlijk geen last van. Je zit er altijd warmpjes bij. Je hoeft geen rekening te houden met omstandigheden van buitenaf. Daarbij hebben we ook vaak erg druk, zitten we krap in de tijd. Hoe fijn is het dan om lekker even voor het eten nog even op die crosstrainer te springen en jezelf fitter te maken. Door de lange bewegingen die je maakt is het vrij intensief. Dit zorgt ervoor dat vrijwel al je spieren optimaal worden benut. Ideaal toch?

Hoeveel ruimte neemt het in beslag

Voordat je een crosstrainer aanschaft en in huis neemt, kunnen wij jou adviseren om altijd eerst even goed op te meten. Kijk naar de ruimtes die je ter beschikking hebt en stem daar op af. Past het wel goed? Staat het niet in de weg? Allemaal dingen om goed over na te denken. Maar ook, welke plek stimuleert jou het meest.

Een goede crosstrainer

Fitnessapparaat.nl begrijpt als geen ander dat je door de bomen het bos niet meer ziet door de vele crosstrainers die online te vinden zijn. Vandaar dat op de site fitnesspparaat.nl het allemaal vrij overzichtelijk is neergezet. Je hebt zodoende alle informatie bij de hand. Er bestaan zoveel merken, dat de keuze nog wel eens moeilijk kan zijn.

Wat is beter?

Een rear of front driven crosstrainer? Voordat je een aankoop doet is het altijd handig om te weten wat je nu eigenlijk koopt. In het geval van een crosstrainer kun je altijd uitgaan van 2 soorten. Je hebt een front driven crosstrainer en een rear driven crosstrainer. Bij de front driven zit het vliegwiel aan de voorkant, en bij de rear driver zit het vliegwiel aan de achterkant. Het verschil zit hem in het gevoel en beleving. Het gevoel van trainen en ervaring. Aan de voorkant gaat het gevoelsmatiger wat rustiger en lijkt het iets minder inspanning te kosten. Aan de achterzijde creëer je wat meer beweging, iets wat als meer intens kan worden ervaren.

De prijs

De prijs is soms net zo belangrijk als de gebruikerservaring. In het geval van een crosstrainer geldt, hoe duurder, hoe meer functionaliteiten. Het ligt er dus maar net aan welke eisen je stelt en waar je voorkeur naar uitgaat. Bij twijfel kun je altijd nog kiezen voor de middenweg. Niet te goedkoop, maar ook niet te duur. Ook wel de middenklasse onder de crosstrainers. Een apparaat was lang meegaat, lekker traint en beschikt over de nodige functionaliteiten. Wij wensen je veel sportplezier.