Algemeen

Een plek om te genieten

Wil jij nog meer kunnen genieten in de tuin? Dan is een prieel van Wigink zeker iets voor jou! Want zeg nu zelf, wie geniet er nu niet van een mooi verzorgde tuin wanneer deze weer in volle bloei staat in het voorjaar? Het zonnetje schijnt en dan willen we graag buiten zitten maar tegelijkertijd willen we ook een plek met schaduw hebben en waar het droog is mocht de zomerse bui roet in het eten lijken te gaan gooien. De uitkomst hiervoor is een mooi, houten prieel met landelijke uitstraling die in elke tuin op z’n plek is! Een prieel biedt niet alleen een fijne plek in de buitenlucht waar je beschut bent tegen de felle zon in de zomer maar biedt ook in het najaar een beschutte plaats om lekker te kunnen genieten.

In verschillende soorten en maten.

We hebben hem vaker gezien, een mooi houten overkapping op pilaren welke plaats biedt voor om heerlijk onder te zitten, te ontbijten of lunchen of een goed boek te lezen. Naast gebruik van een prieel voor het doorbrengen van de vrije tijd in de tuin kan een houten prieel met landelijke uitstraling ook voor andere doelen worden gebruikt. Zo is deze geschikt om als tuinhuis, deze kan worden voorzien van ramen en deur. Of als carport om de auto onder te parkeren óf om als schuur te gebruiken. Maar ook kan hij uitstekend worden gebruikt als dierenverblijf, afhankelijk van de dieren kan de grootte van de prieel worden aangepast om voldoende ruimte te kunnen bieden.

Naast het leveren verschillende standaard modellen die als bouwpakket samengesteld zijn en snel opgebouwd kunnen worden heeft Wigink ook een ambachtelijke werkplaats waar op maat gemaakte priëlen gemaakt kunnen worden. Zo wordt samen met jou, jouw ideeën uitgewerkt tot een bouwplan en heb je iets unieks van de hoogste kwaliteit. Voor de constructie wordt alleen het beste, inlandse eiken, Douglas of Lariks hout gebruikt. Een mooie eigenschap van het hout is dat dit door de jaren heen vergrijst waardoor het nog beter tot zijn recht komt in een landelijke omgeving.

De beste kwaliteit geleverd met vakmanschap.

Een prieel van Wigink wordt gemaakt van de beste kwaliteit hout door mensen die van ambacht houden en staan voor echte vakmanschap. Dit zie je meteen terug in de afwerking van de prieel. Met meer dan 20 jaar ervaring in bosbouw weet Wigink als geen ander die unieke omgeving tot leven te brengen in hun producten.

Bestaande uit 7 eiken staanders die elk een meter diep in de grond geplaatst worden staat de prieel zeer stevige in de grond. De nokhoogte kan variëren en met eikenhouten verstevigde sporen zorgen ervoor dat je verzekerd bent van een sterke constructie die duurzaam is en velen jaren mee kan gaan. De sporen zijn gewaterd wat er voor zorgt dat het hout niet aangetast kan worden door bijvoorbeeld insecten zoals de boktor of houtwormen.

Kies één van de vooraf ontworpen modellen of bespreek de mogelijkheden voor een eigen ontwerp die geheel naar jouw wens gemaakt kan worden. Wigink kan in bijna al jouw wensen voorzien.